Potpredsjednik Vlade Simonić u obilasku zagrebačkih bolnica

UOČI odluke o budućem ustroju mreže zagrebačkih bolnica, potpredsjednik Vlade Ante Simonić ovoga je tjedna obišao sve glavne zagrebačke bolnice kako bi se upoznao s njihovim stanjem i razvojnim projektima.

"Hrvatskom zdravstvu potrebne su promjene, a kao potpredsjednik Vlade želim potaknuti sustavna rješenja kako bi se zdravstvo, s kojim nitko nije zadovoljan, promijenilo na najbolji mogući način", izjavio je Simonić.

Prema planu Ministarstva zdravstva, Zagreb bi ubuduće umjesto jedanaest imao četiri kliničke bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dio bolnica bio bi preseljen u dovršenu Sveučilišnu bolnicu, a znatno proširenje doživio bi i KBC Zagreb. Uz njih, ostale bi KB Dubrava i KB Sestre milosrdnice, dok bi ostale bolnice bile privatizirane ili postale specijalnima.

Simonić ističe da je zdravstvo jedna od najznačajnih društvenih djelatnosti u kojoj je zaposleno 55.000 ljudi - tu je velika koncentracija opreme i znanja, a godišnje se okreće 16 milijardi kuna.

"Stoga u promjene treba ići mudro i strpljivo, te podržati ljude s vizijom koji nude potpuno nova rješenja", rekao je Simonić dodavši kako treba vidjeti koliko bi dogradnja Rebra i izgradnja Sveučilišne bolnice utjecali na ukupno hrvatsko zdravstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara