POTPRESJEDNIK SRPSKE VLADI ´DOZNAO´ ZA OPTUŽNICU PROTIV ŠEŠELJA

Potpredsjednik vlade Srbije Miodrag Isakov izjavio je u nedjelju da je ´doznao´ da je glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte potpisala optužnicu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja te bi po redovitoj proceduri vlastima u Beogradu optužnica trebala stići najkasnije za mjesec dana.

Isakov je beogradskom radiju B 92 kazao da je ta informacija neslužbena ali ´vrlo pouzdana´ i da je za nju doznao od diplomatskih krugova iz Strasbourga prošloga tjedna gdje je s jugoslavenskim izaslanstovm sudjelovao u radu parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Sudeći po Šešeljevom ponašanju, kazao je Isakov, može se zaključiti da je ta vijest stigla i do njega.

Šešelj je u subotu na konferenciji za novinare izjavio da je u petak navečer pokušana njegova otmica, a da su u Beograd stigli i ´agenti britanskog SAS-a´ koji bi zajedno s domaćim policijskim snagama trebali uhapsiti njega i ostale haaške optuženike, što je opovrgnuo zamjenik ministra policije Nenad Milić.

Ministar vanjskih poslova i predsjednik Jugoslavenskog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Goran Svilanović kazao je da nema informacija o podizanju haaške optužnice protiv Šešelja.

Srpska radikalna stranka optužila je danas vladajući DOS da je od Carle del Ponte tražio podizanje optužnice protiv Šešelja, kako bi spriječio njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima i udaljio ga iz zemlje.

Izjava Isakova ´jasno pokazuje koliki su lažovi srbijanski premijer Zoran Đinđić, Goran Svilanović i Nenad Milić, koji ne samo da su znali za optužnicu protiv Šešelja, nego su od Carle del Ponte zahtijevali njegovo podizanje´, piše u priopćenju radikala.

Šešelja, koji je u nizu dosadašnjih javnih istupa izrazio spremnost da dobrovoljno ode u Den Haag, optužnica protiv Slobodana Miloševića spominje kao sudionika ´zajedničkog zločinačkog poduhvata´ u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara