Potpuni raspad sistema: HDZ čak ni u anketi na svom portalu više ne stoji dobro

Potpuni raspad sistema: HDZ čak ni u anketi na svom portalu više ne stoji dobro

Foto: Hina

HDZ je nakon mora Karamarkovih afera i potpunog fijaska Vlade u kojoj su bili prva violina već mjesecima u slobodnom padu. Najnovija anketa CRO Demoskopa objavljena jučer taj pad je potvrdila.

HDZ je tako pao na mizernih 22,7% posto podrške, čak 3,6 posto manje nego je bilježio u lipnju. Sa druge strane, SDP se sa 30,5% iz lipnja popeo na 31,8 postotnih bodova početkom srpnja.

Slično kažu i rezultati ankete koju je krajem lipnja objavila Nova TV. Prema toj anketi, HDZ je na 21,5 posto birača, a SDP na 30,9%.

HDZ iz neke druge stvarnosti

No HDZ ne bi bio HDZ da nema neku drugu, od stvarnosti i zdravog razuma svjetlosnim godinama udaljenu sliku Hrvatske. A takav je i portal koji već godinama služi kao neformalno glasilo Karamarkova radikalnog i desničarskog HDZ-a.

Tako je, prema njihovoj anketi koju je provela kontroverzna agencija 2x1 komunikacije, HDZ i dalje vodeća politička snaga u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i SDP dobili su gotovo jednak broj preferencija, međutim HDZ, iako s dramatičnim padom potpore, ipak broji poneki glas više od Socijaldemokratske partije. Most nije samo zaustavio trend pada popularnosti, nego je i popravio svoj dojam kod građana te s trećeg mjesta uživa potporu 6,39% građana Hrvatske. Četvrta stranka je Živi zid s 3,65% glasova ispitanika. Na HSP AS, kao desno krilo Domoljubne koalicije, očito nije utjecao potres u Vladi i HDZ-u te su i ovaj mjesec afirmirali položaj na iznad 2%. Posljednja stranka s potporom iznad 1% je HNS Ivana Vrdoljaka i Vesne Pusić,  potencijalni partner Milanovićeva SDP-a na izborima u rujnu", stoji u anketi HDZ-ovog portala.

Svakako je zanimljivo primjetiti da se čak i na HDZ-ovom portalu istopila velika prednost koju je HDZ imao, te je sad jedva nešto bolji od SDP-a.

Nebitni Milanović daleko najnegativniji

HDZ-ovom portalu najpozitivniji Kolinda i Hasanbegović,a Karamarko "više nije pri vrhu najpozitivnijih".

Usprkost brojnim anketama koje već mjesecima uzastopce Karamarka percipiraju kao debelo najnegativnijeg političara, HDZ-ovom portalu daleko najnegativniji je Zoran Milanović, bez obzira što on već više od pola godine nije ništa nego šef oporbe.

"Gotovo usamljen na prvom mjestu popisa negativaca je predsjednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović s 28,21%. Iza Milanovića najnegativniji su Tihomir Orešković i Božo Petrov, zatim Tomislav Karamarko i još jedan debitant ovoga popisa – Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a", piše HDZ-ovo glasilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara