Potraga u tri zemlje za blizankama: Švicarac prije nego se ubio kćeri bacio u more?

Foto: AFP

POLICIJA u tri zemlje traga za šestogodišnjim blizankama, koje je njihov otac oteo iz obiteljskog doma u Švicarskoj. Tjedan dana nakon otmice otac je počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak. Nitko ne zna gdje se trenutno nalaze djevojčice. Interpol je izdao globalnu tjeralicu za nestalim djevojčicama za kojima traje potraga u Italiji, Švicarskoj i Francuskoj.

Švicarski Blick piše kako je Matthias Schepp u ponedjeljak popodne, dva dana nakon što je oteo svoje dvije kćeri, kupio tri karte za trajekt koji iz Marseillesa prometuje do mjesta Propriano. Policija zna da se zajedno s djevojčicama ukrcao na trajekt, no ne zna se je li on sam sišao s trajekta ili su djevojčice bile s njim. Stoga postoji sumnja da ih je putem ubio i bacio u more. Policija pregledava snimke iz luke Propriano nadajući se kako će pronaći kakav trag.

Viđen je sam u restoranima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Schepp je dvaput viđen sam, prvi put u restoranu u Genovi te zatim u restoranu u mjestu Vietri sul Mare nedaleko Salerna gdje je viđen nekoliko sati prije nego što se ubio, piše Blick. Oba puta je bio sam.

Vlasnik restorana u Vietri sul Mare ispričao je za švicarski Le Matin kako je Schepp imao dobar apetit te nije izgledao kao netko tko ima bilo kakve probleme. "Naručio je tjesteninu sa salamom i šunkom, pizzu i desert. Bio je dosta miran.", tvrdi vlasnik restorana.

Supruga: Obožavao je naše kćeri

Matthias Schepp je svoje kćeri oteo prošlu subotu, prilikom čega je ukrao i automobil svoje bivše supruge Irine. Dan nakon što je oteo djecu, Matthias se bivšoj supruzi javio razglednicom iz Marseillea. Napisao joj je da je očajan i da ne može živjeti bez svojih kćeri. Nije poznato što ga je natjeralo na samoubojstvo, niti gdje je ostavio djevojčice prije nego se bacio pod vlak. Njegova supruga je kazala novinarima kako je djevojčice obožavao te da ne može vjerovati da bi im nešto nažao učinio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara