Potraga za preživjelima na Sumatri završena, najmanje 1.100 mrtvih

Potraga za preživjelima na Sumatri završena, najmanje 1.100 mrtvih

Tekst: H.A.
Foto: AFP

ŠEST dana nakon potresa koji je pogodio Sumatru spasilačke službe izvijestile su kako je potraga za nestalima među ruševinama završena te se treba usredotočiti na pomaganje onima koji svoj život nastavljaju u razrušenoj regiji na zapadu otoka.

Lokalne službe pretpostavljaju kako će broj mrtvih narasti na više tisuća nakon  što se svi nestali proglase mrtvima. Zasad je prema informacijama UN-a 1.100 mrtvih, dok lokalne vlasti službeno javljaju kako su 603 osobe poginule.

"Šanse da je netko preživio toliko dugo ispod ruševina bez hrane i vode su nemoguće", izjavio je glasnogovornik indonezijske spasilačke službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasnost još nije prošla

Za mnoge stanovnike regije opasnost još nije prošla jer meteorolozi najavljuju jaku kišu i vjetar u idućim danima zbog čega ljudima koji su ostali bez svojih domova prijeti i opasnost od klizanja tla. Točan broj onih koji su ostali bez svojih domova nije poznat, a prema posljednjim informacijama srušeno je 88.000 kuća te 250 škola, a oštećeno je oko 100.000 javnih zgrada.

600 milijuna dolara za oporavak

Indonezijski ministar izvijestio je novinare kako će regiji biti potrebno oko 600 milijuna dolara za oporavak. Između ostalog, bit će potrebno obnoviti velik broj prometnica i mostova, koji su trenutno zatrpani ruševinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara