Potres jačine 5 stupnjeva po Richteru pogodio Kosovo

Potres jačine 5 stupnjeva po Richteru pogodio Kosovo

Tekst: H.A./I.Ka.
Foto: Ilustracija

OKO 14.30 potres jačine 5 stupnjeva po Richteru pogodio je Kosovo, a podrhtavanje se osjetilo u većem dijelu zemlje. Epicentar je bio u regiji Zubinog Potoka, 15 kilometara sjeverozapadno od kosovske Mitrovice.

Zamjenik ravnatelja Seizmološkog zavoda Srbije izjavio je za B92 kako potres takve jačine može eventualno izazvati štetu na slabije građenim objektima.

Mnogi građani u trenutku potresa napustili su svoje stanove i kuće, a zasada nema informacija o većoj materijalnoj šteti. Potres se osjetio u Prištini, Kosovkoj Mitrovici, Zubin Potoku, Vranju i okolici. Prema riječima mještana potres je trajao između 10 i 15 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može se očekivati i serija manjih udara"

Direktorica seizmološkog zavoda, Slavica Radovanović izjavila je za tamošnje medije da je ovaj  potres bio očekivan, čiji je epicentar zabilježen u mjestu Istok kraj Peći na Kosovu i Metohiji.

Radovanović je dodala da je u prethodnom periodu najavila kako se mogu očekivati potresi tla na tom prostoru. Ona je navela i da se sa sigurnošću ne može reći da li današnji udar bio i završni u ovom potresu, dodajući da će se to uskoro znati. Prema njezinim riječima, ukoliko današnji udar nije bio završni, onda se može očekivati i "serija manjih, odnosno slabijih udara" čime će biti okončan današnji potres.

"Postoji mogućnost za manje udare, a za par dana pouzdano ćemo znati o čemu se radi", rekla je direktorica seizmološkog zavoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara