"potrošač" upozorava vlasnike mobitela da ne nasjedaju na sms poruke o dobivenoj novčanoj nagradi od 5000 kuna

Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača "Potrošač" upozorava danas građane, vlasnike mobitela, da ne nasjedaju na SMS poruke u kojima im se nudi nagrada od 5000 kuna ako u roku od 24 sata nazovu broj 008821388867 s fiksnog telefona jer je riječ o prijevari i nečijem pokušaju da na račun lakovjernih na brzinu ostvari pozamašan profit. L

Savez udruga "Potrošač" ističe da su ovih dana brojni građani na svoje mobitele dobili SMS poruku sljedećeg sadržaja: "Vaš mobilni broj dobio je nagradu u vrijednosti od 5000 kuna. Nazovite s fiksnog telefona kroz 24 sata i zatražite svoju nagradu na ovaj broj 008821388867".

Prema porukama iz "Knjige pritužbi" udruge "Potrošač", na web-portalu www.potrosac.org, neki su građani već nasjeli i po nekoliko puta zvali taj broj, ali obećanu nagradu nisu dobili.

"Potrošač" ističe da se prema njihovim informacijama taj "magični" broj 008821388867 nalazi na listi MOBILE SATELITE SERVICEA i svi oni koji ga pokušavaju nazvati za jednu minutu razgovora platiti će 44 kuna + PDV. Dakle, 53,68 kuna za minutu razgovora, a obećanu nagradu nikada neće dobiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrošač" također navodi da je sličnih pokušaja prijevare građana bilo i tijekom travnja, kada su brojni korisnici mobitela dobivali SMS poruke s izljevima ljubavi i pozivom da se jave na sličan telefonski broj koji je također počinjao s 0088...i "proćaskaju" s osobom koja za njim/njom gubi razum i glavu.

Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača "Potrošač" u današnjem priopćenju tvrdi da je ova nova SMS poruka o dobivenoj novčanoj nagradi od 5000 kuna puno lukaviji pokušaj da lakovjerne ljude namami da nazovu, potroše 53,68 kuna, a obećane kune nikada ne dobiju.

(Hina) pp/xbma ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara