Povećanje plaća djelatnika riječkih kulturnih ustanova

RIJEČKO Gradsko vijeće danas je prihvatilo amandman gradskog Poglavarstva na prijedlog gradskog proračuna za 2003. godinu o prebacivanju 3,245 milijuna kuna viška proračunskih sredstava iz ove godine u plaće djelatnika gradskih kulturnih ustanova, čime će se njihove plaće povećati od 11 do 28 posto.L

Tijekom današnjeg donošenja gradskog proračuna, u visini od 622 milijuna kuna, ispred gradske vijećnice prosvjedovali su djelatnici četiriju gradskih kulturnih ustanova - HNK Ivana pl. Zajca, Gradske knjižnice, Muzeja grada Rijeke te Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, tražeći veća izdvajanja iz proračuna za svoje plaće.

Djelatnici HNK posebno su upozoravali na nerazmjer između njihovih plaća i plaća ostalih korisnika gradskog proračuna. Razlika je, po njihovim tvrdnjama, 30 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim dodatnim izdvajanjem za plaće, istaknuo je gradonačelnik Vojko Obersnel, povećat će se plaće u tim ustanovama na temelju dogovora predstavnika grada s ravnateljima i intendantom ustanova, koji su vodili ujednačavanje plaća. Zaostajanje plaća u HNK bit će riješeno u sljedeće dvije proračunske godine, kazao je Obersnel. On je upozorio na nemogućnost nadzora nad vođenjem institucija u kulturi, ocijenivši kako je nemoguće da se pojavljuje razlika u plaćama između djelatnika riječkog, te splitskog i osječkog HNK s obzirom na visinu sredstava za plaće koja se izdvaja iz riječkog gradskog proračuna.

Danas doneseni gradski proračun od 622 milijuna kuna najveći je u povijesti grada Rijeke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara