POVIJESNI IZBORI U NIEGERIJI, ŠEST OSOBA UBIJENO

Šest osoba je ubijeno u subotu u Nigeriji tijekom parlamentarnih izbora, rekao je šef promatrača nigerijske Katoličke crkve, prenosi AFP.

Deseci milijuna Nigerijaca glasovali su u subotu na parlamentarnim izborima, prvima koji su organizirani otkako je u zemlji uspostavljena civilna vlada 1999. kada je za predsjednika bio izabrana Olusegun Obasanjo, nakon 15-godišnjeg vojnog režima.

Prema ocu Iheanyju Enweremu, pet osoba je ubijeno u državi Enugu, tijekom pokušaja ubojstva jednog kandidata oporbene stranke ANPP (Stranka svih naroda Nigerije) za izbor guvernera Nigerije, koji će se održati 19. travnja.

Nadalje, u državi Edo, (jugoistok zemlje), čovjek koji je, koliko je poznato, guvernerov prijetelj, ubio je jednog mladog člana ANPP-a, kazao je isti izvor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerijci moraju birati predsjednika i guverenere 19. travnja, a 3. svibnja ponovo će na birališta kako bi izabrali lokalna vijeća.

Ovi su izbori ključni za budućnost zemlje i mogli bi biti prekretnica jer Nigeraija, najnapučenija afrička zemlja nije od 1960., kada je stekla neovinost, doživjela nijedan istinski miran prelaz s jedne civilne vlade na drugu.

(Hina) tm rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara