Povjerenici SSUTH iz Dalmacije ogorčeni prolongiranjem slučaja Sunčani Hvar

SINDIKALNI povjerenici Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske (SSUTH) iz Dalmacije na današnjem su zajedničkom sastanku izrazili ogorčenje zbog prolongiranja rješavanja ´slučaja Sunčani Hvar´.

SSUTH u priopćenju ocjenjuje da je značaj privatizacije pao u sjenu političkih obračuna između dva najsnažnija koalicijska partnera i postao nacionalni problem na štetu radnika i srozavanja ugleda države.

Taj je sindikat kritizirao postupke i predsjednika Sabora i predsjednika Vlade u privatizaciji Sunčanog Hvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ogorčeni smo neodgovornošću predsjednika HSS-a i Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića i njegovih stranačkih istomišljenika u fingiranju principijelnosti i zakonitosti provođenja procesa privatizacije Sunčanog Hvara iza koje se zapravo skriva prozirna stranačka promocija i obmanjivanje javnosti neistinitim i nestručnim argumentima i koalicijskim ucjenama´, navodi sindikat u priopćenju.

Također dodaje da je ´ogorčen neodlučnošću premijera i hrvatske Vlade da prekine HSS-ove ucjene i zauzme konačno stajalište o privatizaciji Sunčanog Hvara´.

Za Sunčani Hvar izgleda da vrijeme istječe, ali istječe i svima kojima je privatizacija turističkog sektora i velikog dijela hrvatskog gospodarstva pitanje opstanka, ističe SSUTH-a i pita se kako će radnici ostvariti svoje pravo na rad i mizernu zaradu u uvjetima privatizacijskog kolapsa koji će, smatraju, uslijediti nakon tako neodgovornog ponašanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara