Povjerenik Vijeća Europe nada se pozitivnom ishodu za Hrvatsku u Bruxellesu

POVJERENIK za ljudska prava pri Vijeću Europe (VE) Alvaro Gil Robles u utorak je, nakon susreta s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, izrazio nadu da će sljedeći dani u Bruxellesu, gdje se u četvrtak i petak održava sastanak Europskog vijeća, biti uspješni za Hrvatsku.

"Nadam se da će ovotjedna događanja u Bruxellesu biti uspješna za Hrvatsku, jer da bismo izgradili demokratsku Europu trebaju nam sve demokratske zemlje", izjavio je Robles nakon što je s Mesićem razgovarao o ljudskim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Susret s hrvatskim predsjednikom bio je "otvoren i pozitivan" i odnosio se na temeljne probleme vezane uz ljudska prava i načine njihova rješavanja, rekao je Gil Robles. "Vrlo smo otvoreno razgovarali o pitanju ljudskih prava...a ta otvorenost i transparentnost se odnosi na sve s kojima sam se do sada susreo", dodao je Robles.

Povjerenik VE ranije se sastao s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom. S njima je, kako je rekao, razgovarao o dobro poznatim pitanjima, poput povratka izbjeglica i njihove imovine te važnosti reforme pravosuđa.

Gil Robles je najavio da će pojedinosti o svom višednevnom boravku u Hrvatskoj iznijeti u srijedu na konferenciji za novinare, nakon što još jednom ode na teren. Do sada je posjetio zatvor u Lepoglavi i romsku zajednicu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara