Povjerenstvo Goranova proljeća Lukovdol objavilo rezultate natječaja za mlade pjesnike

POVJERENSTVO pjesničke manifestacije Goranovo proljeće Lukovdol objavilo je rezultate natječaja za mlade pjesnike osnovnih i srednjih škola prema kojima je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila Elvira Novosel iz Osnovne škole A.G. Matoša iz Zagreba, a u kategoriji srednjih škola Ivana Mrđen iz splitske Škole likovnih umjetnosti.

Drugo mjesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je Silviji Kodnik iz O.Š. Tar, a treće Filipu Obilinoviću iz O.Š. Supetar. Drugo mjesto u kategoriji srednjih škola pripalo je Maji Šoštarić iz Gimnazije Matije Mesića iz Slavonskog Broda, a treće Petri Topić, učenici zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori primit će diplomu Goranova proljeća na svečanoj priredbi u Lukovdolu 21. ožujka, priopćeno je danas iz Odbora Goranova proljeća Lukovdol.

Povjerenstvo, u kojemu su bili predsjednik Branimir Bošnjak te članovi Alojz Majetić i Marinko Kovačević, pregledalo je stotinjak rukopisa koji su pristigli na Natječaj za mlade pjesnike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, što ga je Odbor Goranova proljeća uputio školama u rujnu 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaključeno je da svi pristigli rukopisi udovoljavaju propozicijama natječaja i pokazuju zavidnu razinu pjesnički oblikovanog teksta i književne upućenosti, stoji u priopćenju.

Povjerenstvo ocjenjuje kako je očito da se u mnogim našim osnovnim i srednjim školama doista dobro radi s mladim talentima.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori, kao i svi oni koji se prijave, sudjelovat će na literarnoj radionici Goranova proljeća, koja će se održati u Lukovdolu 20 i 21. ožujka.

(Hina) pp/xaš yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara