Povjerenstvo za Lenac idući tjedan ispituje nove svjedoke

Saborsko istražno povjerenstvo za riječko brodogradilište Viktor Lenac idući bi tjedan trebalo nastaviti ispitivati svjedoke, i to troje novih koji bi, doznaje se večeras u Povjerenstvu, trebali imati saznanja gdje se nalazi knjiga dionica Lenca.

Naime, članovi povjerenstva prije dva su dana, tijekom ispitivanja bivšeg direktora Lenca Damira Vrhovnika, upozorili da unatoč brojnim zahtjevima nisu mogli doći do knjige dionica, koja bi, kažu, mogla rasvijetliti okolnosti privatizacije Lenca.

U utorak bi trebali svjedočiti Darko Topal, direktor tvrtke Codex Sortium koja je za Lenac vodila knjigu dionica, Svjetlana Gović, koja je, navodno, preuzela tu knjigu, te šef zemljišno-knjižnog odjela (gruntovnice) u Rijeci.

Povjerenstvo bi, doznaje se, početkom idućeg tjedna moglo razgovarati s bivšim predsjednikom i potpredsjednikom Vlade te ministrom gospodarstva (Ivica Račan, Slavko Linić i Ljubo Jurčić) oko njihovog eventualnog svjedočenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vrhovnik taj SDP-ov trojac smatra odgovornim za stečaj Lenca, što je, kako je posvjedočio, nepotrebno uzrokovalo propast tog riječkog brodogradilišta.

U povjerenstvu se doznaje da će od Sabora tražiti da mu, po drugi put, produlji rad za još dva i pol mjeseca kako bi moglo okončati svoj obiman posao.

(Hina) xtr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara