Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmatralo prve prijave

SABORSKO Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici prvi put raspravljalo o konkretnim prijavama sukoba interesa, izvijestio je nakon sjednice vršitelj dužnosti predsjednika Povjerenstva Antun Kapraljević.

O imenima osoba o kojima je danas raspravljano Kapraljević nije htio govoriti, budući da Povjerenstvo još nije donijelo mišljenje radi li se u prijavljenim slučajevima o sukobu interesa.

Odlučeno je, naime, da se osobe o kojima je raspravljano pozovu da u nastavku sjednice iduće srijede Povjerenstvu daju dodatna pojašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među članovima Povjerenstva doznaje se da je riječ o sumnji u sukob interesa u ovom mandatu, odnosno da do sada nije razmatran nijedan slučaj sukoba interesa bivših dužnosnika.

Po Zakonu o sukobu interesa, sukob interesa se može utvrđivati do šest mjeseci nakon prestanka mandata.

Kako se doznaje, Povjerenstvo bi u srijedu trebalo razmatrati prijavu protiv bivšeg ministra obnove i graditeljstva, sadašnjeg HNS-ova zastupnika Radimira Čačića, no tu neslužbenu informaciju Kapraljević nije želio potvrditi.

Na današnjoj sjednici Povjerenstvo je, kako je izvijestio Kapraljević, odlučilo i o formi u kojoj će u utorak objaviti imovinske kartice zastupnika koji su na to pristali.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara