Povučena Interpolova tjeralica za Mirjanom Marković

TJERALICA za Mirjanom Marković, suprugom haaškog optuženika Slobodana Miloševića, stavljena je izvan snage na zahtjev njezina branitelja, koji je dao obećanje da će se ona odazvati pozivu suda i pojaviti na glavnoj raspravi zakazanoj za rujan, rekla je u utorak Radiju B92 glasnogovornica Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić.

Tjeralica za Mirjanom Marković povučena je, kako je kazala Ramić, po nalogu nadležnog suda, koji je o tome obavijestio Nacionalni ured Interpola u Beogradu.

Mirjana Marković optužena je u zemlji da je posredovala u nezakonitom dodjeljivanju stanova iz fonda Vlade Srbije, među ostalima i dadilji svoga unuka Marka Miloševića, ali je zemlju napustila u veljači 2003. godine, neposredno prije nego što je taj postupak počeo.

U međuvremenu, MUP Srbije je sumnjičio Mirjanu Marković za umiješanost u ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, otetoga i ubijenoga u kolovozu 2000. godine, čije je tijelo nađeno zakopano na Fruškoj gori, u akciji "Sablja" provedenoj nakon atentata na premijera Zorana Đinđića u ožujku 2003. godine. MUP Srbije uputio je Mirjani Marković poziv da se vrati u zemlju, kako bi s njom bio obavljen informativni razgovor, a nakon što se ona nije odazvala tom pozivu, MUP Srbije za njom je raspisao tjeralicu.

Kako su od njezina napuštanja zemlje pisali srbijanski mediji, Mirjana Marković se navodno nalazi u Rusiji, kao i njen sin Marko Milošević, za kojim je i dalje na snazi Interpolova tjeralica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara