Požar kod uvale Stiniva na Hvaru i dalje je aktivan

POŽAR kod uvale Stiniva blizu mjesta Brusje na otoku Hvaru i dalje je aktivan. Opožarena je površina od oko 4,5 hektara makije,niskog raslinja i borove šume na teško pristupačnom terenu, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje.

Požar kod uvale Lozna također je aktivan. Opožarena je površina od 10 ha makije, niskog ralinja i borove šume. Smjena gasitelja je u tijeku, a očekuje se i dolazak zrakoplova Canadair. Tijekom jutra očekuje se dolazak gasitelja JVP Split i sezonskih gasitelja, njih 40-ak s 4 vatrogasna vozila. Također dolaze gasitelji DVD-a makarska, Trogir, i Dugi Rat s 3 cisterne i 9 gasitelja.

Sinoć oko 23,30 sati isključena je električna energija za mjesta Brusje, Velo Grablje te uvale Jagodna, Lozna, Sviračina i Stiniva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na lokalitetu Hreljin u Primorsko-goranskoj županiji, koji je jučer zahvatio površinu oko 60 ha šikare i crnogorične šume, lokaliziran je sinoć oko 18 sati. Požar su gasili JVP Rijeka, DVD-i Hreljin, Kraljevica, Škrljevo, Jelenje, Sušak, Kostrena, Bakar i Drenova sa 64 gasitelja i 15 vozila. Uzroci požara se ispituju.

Sinoć oko 21 sat izbio je požar kod Grobnika na lokalitetu Podhum. Požar je lokaliziran u 23,40 sati, a opožarena je površina oko 10 ha makije i crnogorične šume. Požar su gasili JVP Rijeka, DVD-i Čavle, Drenova, Sušak, Škrljevo i Jelenje s 54 gasitelja i 17 vozila. Uzroci požara se ispituju.

Noćas oko 4,35 sati izbio je požar na Jadriji kod Šibenika koji je lokaliziran oko 5,15 sati, a ugašen u 6,20 sati. Opožarena je površina od 2 ha trave i niskog raslinja. Požar su gasili JVP Šibenik, vojne namjenske snage te DVD-i Zaton, Šibenik, Vodice, Brodarica, Zablaće, Tisno i Grabaštica. Na požarištu je uspostavljeno dežurstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara