Požar kod Vodica izazvao nepoznati počinitelj

POŽAR koji je jučer oko 11.25 sati izbio na brdu Okit kod Vodica izazvao je nepoznati počinitelj, koji je u neposrednoj blizini županijske ceste Vodice Gaćelezi zapalio nisko raslinje i travu ne pet mjesta međusobno udaljenih oko 150 metara, izvijestila je danas šibenskokninska Policijska uprava.

Požar se nakon toga proširio na površini od oko 44 hektara, na kojoj su izgorjeli suha trava, nisko raslinje, samonikli borovi, nekoliko neobrađenih maslina te oko 300 obrađenih stabala maslina. Nastala šteta procjenjuje se na oko 100.000 kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja bit će podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine, a policija je istodobno pokrenula opsežnu potragu kako bi pronašla odgovorne za požar.

Nakon što je jučer oko 14.15 sati požar na Okitu stavljen pod nadzor uz pomoć tri zrakoplova kanadera, te 75 ljudi i 18 vozila, požarište su vatrogasci čuvali tijekom cijele noći.

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu iz Šibenika, u gašenju vatre sudjelovala su dobrovoljna vatrogasna društva iz Zatona, Krapnja, Tisna, Pirovca, Vodica i Šibenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara