Požar na Braču zahvatio skoro 50 hektara borove šume i 500 maslina

POŽAR u Milni na otoku Braču koji je buknuo sinoć oko 23.50 sati, zahvativši 48 hektara borove šume i 500 stabala maslina, jutros je pod nadzorom gasitelja, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Požar u uvali Pasike-Makarac po nadzor gasitelja stavljen je nakon jutrošnjeg dolaska dodatnih snaga vatrogasaca s kopna. U gašenju požara sudjeluje 80 vatrogasaca i 15 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava(DVD) Bola, Supetra, Karlovca, Sv. Ivana Zeline te vatrogasne postaje Split. Uzrok požara je za sada nepoznat.

Požar koji je izbio jučer oko 23 sati na području starog sela Duća kod Omiša ugašen je oko 4.25 sati. Požar su gasila 104 gasitelja s 24 vozila. Vatrogascu iz dugoratskog DVD-a Milivoju Pavloviću je zbog trovanja dimom pružena liječnička pomoć nakon koje je pušten kući.

Uzroci požara se istražuju, a na požarištu je uspostavljeno dežurstvo.

U Primorsko-goranskoj županiji sinoć je oko 23,50 sati buknuo požar na brdu sv. Barbara prema Selcu. Opožareno je oko 40 ha trave i niskog raslinja. Po jutrošnjim informacijama Centra, požar još nije ugašen. U gašenju sudjeluju 100 gasitelja, iz DVD-a s područja Rijeke i profesionalnih vatrogasaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar koji je izbio sinoć oko 22,50 sati na području između Valbandona i Fažane, u Istarskoj županiji, ugašen je oko 1,20 sati. Opožareno je oko 15 ha makije, trave i oko 100 stabala maslina. Uzrok požara za sada je nepoznat. U gašenju je sudjelovalo 15 vatrogasaca sa šest vozila.

Požar kod Novog Vinodolskoga po nadzorom gasitelja

Požar, koji je sinoć oko 23,50 sati buknuo između Selca i Novoga Vinodolskog, jutros je zaustavljen i pod nadzorom je gasitelja.

Izgorjelo je 40 hektara niska raslinja i šume uz magistralnu cestu.

Županijski vatrogasni zapovjednik za Primorsko-goransku županiju Slavko Gauš kazao je da dosadašnja istraga uzroka požara koji je noćas buknuo između Selca i Novoga Vinodolskoga upućuje na mogućnost podmetanja vatre.

Zbog požara promet magistralom noćas je bio prekinut i usmjeravao se obilazno cestom preko Bribira. Jutros je vatra zaustavljena te je omogućena vožnja jednim trakom magistrale prema Splitu, a promet u suprotnu smjeru usmjeruje se i dalje cestom preko Bribira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara