Požar na Hvaru pod nadzorom

POŽAR na otoku Hvaru od sinoć u 18 sati je pod nadzorom, a na požarištu više nije bilo ni otvorenog plamena ni dima, no gasitelji su nadzirali požarište cijelu noć, a jutros u 6,10 sati zatražena su dva zrakoplova kanadera radi natapanja požarišta, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.


Požar je zahvatio nisko raslinje, šumu ipoljoprivredne kulture na površini od oko 800 hektara, a područje Grablja je zbog požara bez električne energije. Popravak se očekuje danas prijepodne.

Požar kod Makarske na lokaciji Donja Gora iznad Gornje Podgore, lokaliziran je jučer oko 11,30 sati. Požarom je zahvaćena površina od oko 35 hektara s niskim raslinjem i borovom šumom, a gasitelji su i tijekom noći obavljali dogašivanje rubnih područja požarišta.

Požar na oko 3,5 hektara borove šume kod Stilja kod Vrgorca, za koji je dojavljeno jučer oko 13,10 sati, ugašen je oko 16 sati. No, vatra se ponovno razbuktala oko 20 sati te su gasitelji ponovno izašli na intervenciju.

I dalje gori požar koji je jučer oko podneva planuo u Zadarskoj županiji, na području mjesta Kašić-Paljuv-Smilčić u djelomice miniranom području. Jučer popodne gasitelji su uz pomoć dva protupožarna zrakoplova uspjeli smanjiti intenzitet požara, tako da je spriječeno njegovo širenje. Fronta požara je sinoć smanjena na oko dva kilometra, a gasitelji gase požar sa sigurnih pristupnih putova.

Jučer oko 14,40 sati planuo je i požar na području Gorice kod zaseoka Viterinci i, četiri kilometra sjeverozapadno od Filip Jakova. Gorjelo je nisko raslinje, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci uz JVP Zadar, DVD Sukošan, DVD Polača i DVD Biograd te dva protupožarna zrakoplova. Požar je lokaliziran u 16,30 sati, a vatrom je zahvaćena površina od oko 20 hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar na Velebitu u predjelu Nacionalnog parka Paklenica, lokaliziran je prekjučer popodne u 17,30 sati, no dežurstvo na požarištu i dalje traje.

Jučer popodne planuo je i požar na području Radučića, četiri kilometra sjeveroistočno od Kistanja, Drniša i Knina, a dva protupožarna zrakoplova kanadera kasno popodne uspjela su spriječiti širenje vatre prema Nacionalnom parku Krka. Izgorjelo je raslinje na oko 25 hektara. Cesta između Kistanja i Knina je zbog požara bila zatvorena jučer od 14,50 do 16,45 sati.

Na području Brezovac-Crvena zemlja, u Šibenskoj županiji, jučer se zapalila trava i nisko raslinje na oko 15 hektara, a požar su gasili pripadnici JVP Knin i nekoliko građana. Požar je lokaliziran u 22,30 sati, a na požarištu je ostalo dežurstvo JVP Knin.

Još traje požar u Lonjskom polju, u Sisačko -moslavačkoj županiji. Izgorjelo je oko 150 hektara trave i trske, a vatru gase pripadnici DVD Potok, Popovača, Osekovo i Stružac. Područje požara je pod nadzorom, a oko područja na kojem gori načinjeni su oklopi da se spriječi daljnje širenje vatre. Za sada, prema procjeni vatrogasaca, nema opasnosti da se požar proširi na naseljena područja Kostrnje i Strušca

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara