Požar na Lastovu danas pod potpunim nadzorom

POŽAR na otoku Lastovu od jutros je stavljen pod potpuni nadzor gasitelja koji još saniraju i natapaju rubne dijelove požarišta.

Na Lastovu je također normalizirana opskrba strujom i vodom, izvijestio je večeras u 18 sati Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

U požaru je izgorjelo 1300 hektara trave, makije, niskog rastlinja, visoke borove šume i nešto vinograda i maslinika, priopćeno je, uz ostalo, iz Divulja.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici Interventnih vatrogasnih postrojbi MUP-a iz Divulja, Zadra, Šibenika i Dubrovnika, pripadnici Hrvatske vojske i to 2. i 3. Gardijske brigade iz Divulja i Ploča te Javna vatrogasna postrojba Zadar i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Orebića, Daruvara, Virovitice, Gruda, Slanog i Lastova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je gasilo ukupno 336 gasitelja s 35 vatrogasnih vozila i mještani otoka Lastova, a brodovi Hrvatske ratne mornarice Cetina i vodonosac su opskrbljivali gasitelje vodom potrebnom za gašenje požara.

Državni vatrogasni operativni centar danas oko 14,30 sati je primio dojavu o požaru u općini Pojezerje u zaseocima Otrić, Seoci i Mali Prolog.
Požar, kojim je bilo zahvaćeno oko 40 hektara trave, niskog rastlinja i borove šume, ugašen je oko 18 sati zahvaljujući vatrogascima iz Javnih vatrogasnih postrojbi Metković i Ploče te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrgorac s ukupno 19 gasitelja i šest vozila kojima su u gašenju pomogla dva airtractora i canadair.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara