Požar na području Imotskog plamti već dva dana

Požar na području Imotskog plamti već dva dana

POŽAR koji je na području Imotskog izbio preksinoć oko 23.50 sati još je uvijek aktivan, javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Tijekom jučerašnjeg dana s vatrenom stihijom borilo se 70-tak gasitelja pripadnika imotske i splitske postrojbe, interventne jedinice iz Divulja te nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Vatrogascima na terenu priključile su se zračne snage. Tako su opožareno područje iz zraka gasili dva kanadera, dva zračna traktora te dva helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U požaru je stradao jedan vatrogasac, ali nisu poznate ozljede koje je zadobio. Vatra je jučer u nekoliko navrata dosegnula kuće kod Krivodola, ali kako je intervencija gasitelja bila pravovremena, nije došlo do materijalne štete.

Procjenjuje se da je do sada izgorjelo oko 100 hektara borove šume i raslinja. Kako javljaju iz DUZS-a, gasitelji su cijelu noć čuvali požarište.

U Hrvatskoj su aktivna još četiri požara. Tako onaj na lokaciji Vrh Svijale - Ogorje još uvijek plamti i to od prekjučer, ali nije poprimio opasne razmjere. Vatra je aktivna i nedaleko od sela Tijarica i Voštane, gdje je zahvaćeno oko 20 hektara trave i niskog hrasta. Gori i na području između Prugova i Dicma, te Žitnića.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara