Požar na Velebitu još aktivan, sutra vatrogascima stiže pojačanje

POŽAR na Velebitu u Nacionalnog parka Paklenica kod Velikog Rujna još je aktivan na nepristupačnom terenu, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.

Protupožarni zrakoplov kanader je, zbog jake bure, kratko djelovao. Na mjestu požara su ostale snage dobrovoljnih i javnih vatrogasnih postrojbi, a sutra će tamo biti prebačene dodatne snage helikopterom. Ako vremenske prilike dopuste, u gašenje će se uključiti kanader. Tijekom dana je izgorjelo oko 10 hektara niskog raslinja i makije.

Požar koji je izbio danas na području Metkovića, na brdu Borut kod mjesta Glušci oko 17,50 sati prema posljednjim informacijama je pod nadzorom. Vatra je zahvatila oko 6 hektara makije i niskog raslinja. U 18,50 sati u pomoć gasiteljima su stigla dva air tractora koji su požarište napustili oko 19,30 sati. Ukoliko ne dođe do promjena u jačini i smjeru vjetra očekuje se lokalizacija požara.

Na otoku Hvaru se dežura na svim požarištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na požarištu sjeverozapadno od mjesta Brusje, između uvala Stiniva i Lozna do mjesta Velo Grablje trenutno nema ni dima ni vatre. Tijekom popodneva gasitelji su sanirali dio požarišta kod Vidikovca i južno od uvale Sveti Ante.

Ni na požarištu između mjesta Gdinj i Bogomolje nema dima ni vatre, kao ni na požarištu 7 kilometara zapadno od mjesta Sućuraj. Tijekom popodneva pojavljivao se dim na rubnom dijelu požarišta kod uvale Rasovac.

Popodne su gasitelji na požarištu 10 km jugoistočno od grada Hvara, istočno od Dubovog dola, sanirali dimove kod Dola. Otvorene vatre nije bilo.

Danas oko 17 sati izbio je požar na otoku Ugljanu između Poljane i Sutomišnice. Opožarena je površina 400 x 30 metara četvornih makije i suhe trave.

Danas oko 14,50 sati dojavljen je požar kod Hrvatske Kostajnice, na Čukur-brdu iznad samog grada. Opožarena je površina od 10 hektara niskog raslinja, šikare i trave. Požar je ugašen oko 16,30 sati. Na požarištu je uspostavljeno dežurstvo. Nema oštećenih stambenih objekata, a uzroci požara se ispituju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara