Požar pored Prokljana zaprijetio benzinskoj postaji, ali je ugašen

Požar pored Prokljana zaprijetio benzinskoj postaji, ali je ugašen

JUTROS oko šest sati na požarište pored sela Prokljan poslani su protupožarni zrakoplovi i helikopter koji pomažu vatrogascima angažiranima na gašenju požara koji je na tom nepristupačnom i minama onečišćenom području buknuo u subotu.

Požar se tijekom dana proširio prema autocesti te je u jednom trenutku zaprijetio jednoj benzinskoj postaji. Na sreću vatrogasci su brzo intervenirali i obuzdali vatrenu stihiju. Opožareno je oko 150 hektara niskog raslinja i hrastove šume.

Sinoć je javljeno da će vatrogasci cijelu noć dežurati kod sela Prokljan, iako je tijekom dana požar bio ugašen. Tijekom noći potpomognut jakim vjetrom požar se ponovno razbuktao.

Kod Benkovca povoljna situacija, ali još gori

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer u poslijepodnevnim satima buknuo je požar nedaleko Benkovca, u mjestima Vukšić i Pristeg, kojega su gasila 32  vatrogasca uz pomoć 12 vatrogasnih vozila. Tijekom dana na požarištu su djelovala četiri kanadera i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor.

Zbog požara je tijekom dana na autocesti A1 na dionici između Benkovca i Pirovca bila smanjena vidljivost pa je ograničenje brzine na tom dijelu iznosilo 80 km/h.

H.A./I.K.
Foto: DUZS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara