Požar se proširio: Kod Drniša gori 700 hektara trave i niskog raslinja na miniranom području

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

ŽUPANIJSKI centar 112 Šibenik primio je jučer u 18,03 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru u blizini Miljevaca kod Drniša. Centar je o tome obavijestio JVP i policijsku postaju Drniš.

Površina zahvaćena požarom procjenjuje se na 700 hektara, od čega se dio nalazi na minski sumnjivom području. Gore trava i nisko raslinje. Na intervenciju gašenja izašli su JVP Drniš, DVD Drniš i DIP Šibenik s ukupno 21 gasiteljem i 9 vozila. U gašenju sudjeluju jedan zračni traktor i jedan kanader.

Gori i kod Splita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna uprava za zaštitu i spašavanje javlja da gori i kod Splita, na lokalitetu Žrnovnica (između Kučina i Korešnice).

Dojava o požaru zaprimljena je sinoć u 23,41, a požar je zahvatio površinu od oko 3 hektara, obraslu mladom borovom šumom. Na teren su odmah izašli DVD-i Žrnovnica i Split. Kako se radi o nepristupačnom terenu, zatražena je pomoć jednog kanadera. Požar je lokaliziran jutros oko 9,45, u tijeku je sanacija požarišta.

U 00,21 zaprimljena je dojava i o požaru prema Sitno Gornjem, također na području Žrnovnice. Požar je zahvatio površinu od oko 6-7 hektara, obraslu uglavnom mladom borovom šumom. Lokaliziran je u 2,30, a u 7 sati je proglašen ugašenim.

U intervencijama na Žrnovnici sudjelovalo je 10 DVD-a s ukupno 38 vatrogasaca i 14 vozila, a snage su bile preusmjeravane ovisno o potrebama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara