Požar u Canberri ugrozio i obitelji hrvatskih iseljenika

VELIKI požar koji je poharao australski glavni grad Canberru ugrozio je i obitelji hrvatskih iseljenika, a prema saznanjima Veleposlanstva RH u Canberri, u kojoj živi približno 4.000 naših iseljenika, identificirano je sedam obitelji iz hrvatske zajednice kojima su izgorjele kuće, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Radi zbrinjavanja tih obitelji kao i pomoći ostalim ugroženima, bilo da su članovi hrvatske zajednice ili Australci, ustanovljen je odbor pod imenom ´Australian-Croatian Community Fire Appeal´ na čelu s Mirkom Škrnjugom, koji će organizirati prikupljanje pomoći, dodaje se u priopćenju.

Na sastanku predstavnika Hrvatske zajednice u Canberri održanom u ponedjeljak u Hrvatskom klubu Deakin, kojem su pored ostalih bio nazočan i veleposlanik RH u Australiji Mladen Ibler, bilo je riječi o konkretnim aktivnostima Odbora kao i snimanju štete koju su pretrpjeli hrvatski iseljenici. Hrvatski je veleposlanik uputio poziv Hrvatima u Australiji da se uključe u prikupljanje pomoći kako bi se što prije i što efikasnije pomoglo onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema dostupnim informacijama, u požaru je uništeno gotovo 400 kuća i više od 2.500 stanovnika je evakuirano iz područja ugroženog požarom.

Ibler je u utorak informirao MVP da je u Canberri trenutačno stanje nešto mirnije, jer se vjetar smirio što ni izdaleka ne pokazuje da je stanje manje opasno. Hrvatsko veleposlanstvo radi normalno uz sve poduzete mjere opreza i sigurnosti, stoji na kraju priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara