Požar u osječkom Getrou možda je podmetnut

Požar u osječkom Getrou možda je podmetnut

VELIKI požar buknuo je u osječkom trgovačkom centru Getro, nešto prije 23 sata, a u njemu je izgorjelo gotovo čitava unutrašnjost objekta.

Zbog opasnosti širenja požara na okolne objekte, na požarište su poslane gotovo sve vatrogasne snage grada Osijeka te velik broj pripadnika osječkog DVD-a. Više od 80 vatrogasaca su uz pomoć 21 vozila požar gasili do 3:30 sati.

Vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili i nakon ponoći, a u prvim izvještajima nije bilo spomena o eventualnim žrtvama, dok je materijalna šteta naočigled ogromna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok požara još nije poznat, ali postoje nagađanja kako je požar podmetnut. On je, naime, izbio na zapadnoj strani zgrade, upravo gdje su uskladišteni materijali koji nisu otporni na visoke temperature. Upravo zbog toga se požar tako brzo proširio Getroom. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 22:52 sata, ali dok su stigli na mjesto događaja svih 4000 kvadratnih metara, kolika je površina Getroa, bilo je zahvaćeno požarom.

Mjesto su požara danas obišli i osječki gradonačelnik Gordan Matković i dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, koji su kazali kako im je žao ljudi koji su ostali bez radnog mjesta, ali sreća u nesreći je što nitko nije poginuo. Požar u Getrou bio je najveći požar u Osijeku u proteklih 26 godina; 1982. godine u centru grada izgorjela je robna kuća Emona Supermarket.

K.S.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara