Požar u studiju Universala uništio nekoliko filmskih setova

U POŽARU koji je jučer zahvatio kompleks filmskih studija Universal u Los Angelesu na kraju je izgorjelo nekoliko filmskih kulisa i studija te je oštećena video arhiva, ali nije uništeno ništa nenadoknadivo. Prilikom gašenja požara ukupno je stradalo deset vatrogasaca, od kojih dvojica teže, prilikom eksplozije cilindra pod pritiskom. Još uvijek nije utvrđeno što je točno uzrokovalo požar, a nije još ni poznato je li bilo snimanja u studiju prilikom izbijanja požara.

Požar je tako uništio područje zvano Ulica New York, koji uključuje filmski set dizajniran da predstavlja gradski obris New Yorka te zabavni dio "King Kong". U potpunosti je uništen filmski set najnovijeg filma Clinta Eastwooda "The Changeling" u kojemu glumi i Angelina Jolie.  Izgorio je i dio studija zvan Sudski trg, na kojemu je sniman čitav niz filmova, a među ostalima i nekoliko scena hita iz 1985. "Povratka u budućnost", te dvije od osam lokacija na kojima se snima serija "Šaptačica duhovima". Vatra je zahvatila i trezor koji sadrži stotine filmova, ali nije oštetila glavni trezor u kojemu se drže negativi svih Universalovih filmova.

Unatoč ovom požaru, neće doći do odgađanja dodjele filmske nagrade koju dodjeljuje MTV koja se održava nedaleko Universalovih studija. Organizatori su objavili da je njihova lokacija netaknuta te kako surađuju s gradskim službama kako bi dodjela prošla bez problema.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara