Požar uništio dio rimske Cinecitte

Požar uništio dio rimske Cinecitte

CINECITTA, veliki kompleks filmskih studija u blizini Rima kojeg mnogi nazivaju "europskim Hollywoodom", noćas je zahvatio požar.

Požar, koji je izbio u jednim od njegovih skladišta, brzo se proširio te su vatrogasci cijelu noć ulagali nadljudske napore da ga zaustave, odnosno da spriječe da se proširi na gusto naseljena rimska predgrađa u okolici studija.

Njihovi napori su ugasili požar, a spašeni su neki od najznamenitijih setova u filmskoj povijesti - oni u kojima se 1959. godine snimao holivudski povijesni spektakl "Ben Hur", kao i klasična djela velikog talijanskog režisera Federica Fellinija.

Međutim, požar je u međuvremenu progutao 3000 četvornih metara. Stradali su setovi koje su HBO i BBC nedavno koristili za snimanje svoje hvaljene mini-serije "Stari Rim". Sreća u nesreći je da je snimanje te serije već dovršeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cinecitta je, inače, u travnju proslavila 70. obljetnicu osnivanja. Kompleks je 1937. godine dao sagraditi tadašnji diktator Benito Mussolini, a zahvaljujući brojnim znamenitim filmovima snimljenim poslije rata, kao i tome da su ga koristili mnogi holivudski studiji.

D.A,

Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara