Požari i dalje haraju Portugalom, Španjolskom i Francuskom

NAJMANJE 11 požara i dalje je u utorak u Portugalu izvan kontrole, a vatrena stihija hara i španjolskom pokrajinom Galicijom kao i dijelovima Francuske podno Pirineja.

U Portugalu je najgore pogođeno područje Coimbre, gdje je vatra u ponedjeljak navečer zahvatila i sam grad Coimbre, uništila više od 10 kuća i prisilila na evakuaciju više desetaka ljudi.

Više od 2.300 vatrogasaca i 600 vojnika bori se s vatrom na sjeveru i u središtu zemlje. Zrakoplovi i helikopteri drugih zemalja Europske unije sudjeluju u borbi s požarima.

U okrugu Santarem pronađeno je karbonizirano tijelo starije žene, a jedna čovjek je poginuo pri udaru vatrogasnog vozila u ponedjeljak, čime je broj žrtava požara ove godine narastao na 14.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susjednoj Španjolskoj oko 40 požara je zabilježeno u sjeverozapadnoj pokrajini Galicija koja doživljava najteže požare u posljednjih 15 godina.

U Francuskoj je oko 650 vatrogasaca i 190 vozila bilo tijekom noći s ponedjeljka na utorak uključeno u gašenje više požara šikara na jugu zapadnih Pirineja, doznaje se od vatrogasaca.

Od ponedjeljka poslije podne vatra je poharala 1.400 hektara. Vatrogasci se nadaju da će ju svladati kako se ne bi proširila prema španjolskoj granici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara