požari kod kistanja i u lonjskom polju ugašeni, novi izbio kod imotskog

Požar na području Radučića kod Kistanja, te onaj u Lonjskom polju kod Osekova ugašeni su jutros i tijekom protekle noći, dok je novi požar danas izbio kod Imotskog, podaci su Državnog centra za obavješćivanje do 19 sati.

Požar kod Kamenmosta u blizini Imotskoga izbio je danas poslijepodne. Gorjela je trava uz cestu pa je nakratko bila zatvorena cesta Kamenmost - Imotski. Opožareno je oko 15 hektara trave i nešto voćaka, a požar je pod kontrolom gasitelja.

Danas se ponovno mjestimice aktivirao i tijekom noći ugašeni požar u Gornjoj Podgori kod Makarske, pa su se u njegovo gašenje uključili kanader i dva zračna traktora. Požar je još aktivan na pojedinim mjestima, ali nema opasnosti od širenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gasitelji uspješno kontroliraju i požar na Hvaru, koji gori od 12. kolovoza, a trenutno se saniraju rubni dijelovi požarišta.

Oko 14 sati pojavio se dim i vatra na starom požarištu kod Radovina u zadarskoj županiji. Požar je izbio na rubnim dijelovima požarišta i proširio se na makiju i nisko raslinje.

Nešto iza 14 sati dim je zamijećen na području prema repetitoru Grbe, ali su vatrogasci brzo ugasili opožarenu površinu, tako da je izgorjela samo manja površina trave i niskog raslinja, stoji u priopćenju Državnog centra za obavješćivanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara