Požari na Braču, Hvaru i Biševu pod nadzorom

POŽARI na Hvaru, Braču i Biševu su pod nadzorom, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar.

Požari na otoku Hvaru kod Sućuraja i Dubovice jučer su zbog vjetra bili aktivni, a pod nadzor su ih gasitelji stavili sinoć oko 20 sati.

Požari kod mjesta Brusje, koji je zahvatio 700 hektara, te kod mjesta Bogomolje, koji je zahvatio 150 hektara, od jučer su pod kontrolom, tako da nje došlo do značajnijeg povećanja opožarene površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U gašenju požara sudjelovalo je oko 350 gasitelja, pripadnika vatrogasnih postrojbi i Hrvatske vojske, s ukupno 52 vozila i uz pomoć četiri zrakoplova kanadera, jedan izviđačko-navalni zrakoplov i helikopter MI-8 MTV za izviđanje i prijevoz gasitelja. U operacijama gašenja sudjelovali su i desantni brod "Cetina" DBM-81 i ophodni brod OB-64 za prijevoz gasitelja i vode iz sastava Hrvatske ratne mornarice.

Na otoku Braču, požar na predjelu Močilo iznad mjesta Mirca je tijekom jučerašnjeg dana zbog vjetra bio aktivan u pravcu Podhum-Milna, a gasitelji su ga stavili pod nadzor popodne.

U gašenju je tijekom jučerašnjeg dana i noći djelovalo 267 pripadnika vatrogasnih i postrojbi HV-a, uz 51 vozilo, četiri kanadera, jedan helikopter MI-8 MTV za prijevoz gasitelja i jedan helikopter "bell" za izviđanje.

Požar na otoku Biševu, u uvali Mezoporat, pod nadzorom je gasitelja. Na sanaciji požarišta je tijekom jučerašnjeg dana djelovalo 20 gasitelja, kaže se u jutrošnjem izvješću Državnog vatrogasnog operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara