Požari u četiri županije ugašeni ili stavljeni pod kontrolu

Požari koji su danas izbili na području četiri hrvatske županije ugašeni su, lokalizirani ili stavljeni pod kontrolu, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje.

Danas je gorjelo na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Istarske županije, a u gašenju tih požara sudjelovale su Javne vatrogasne postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i dobrovoljna vatrogasna društva, te vozila i kanaderi.

U Županiji istarskoj gorjela je šuma između Rovinjskog Sela i Valalte na površini od deset hektara, a izgorjelo je i 20 maslina. Kontrola leta Pula obavijestila je o požaru u 15,20 sati. Uzrok požara nije poznat, a ukupno 38 vatrogasaca i deset vozila iz Rovinja, Bala, Rovinjskog Sela i Šumarije ugasilo je požar u 17,20 sati.

Na području Zadarske županije u 14 sati izbio je požar u blizi vodovoda na Bokanjcu. Izgorjelo je pet tisuća četvornih metara makije, a požar su u 15,20 sati ugasili vatrogasci zadarske Javne vatrogasne postrojbe.

U Županiji šibensko-kninskoj izbila su danas četiri požara, od kojih su dva veća na području Bilica i Konjevrata lokalizirana, a dva manja na kninskom području u Šimića Vrelu i Polači ugašena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tri požara koja su izbila u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašen je onaj u Labinu iznad Kozjaka u kojemu su gorjeli trava, makija, vinogradi i šuma na površini od četiri hektara. Požar je u 15 sati ugasilo 30 vatrogasaca s devet vozila i jednim kanaderom.

Požar na području Konjskog iza Lećevice (brdo Koštak) izbio je u 15,20 sati, a pod kontrolu su ga u 19 sati stavili gasitelji s područja Splitsko-dalmatinske županije i dva kanadera. Gori trava, nisko raslinje, makija i šuma na dva brda na površini od tri hektara.

Kod sela Primorski Dolac gorjelo je nisko raslinje i makija na površini od osam hektara. Dojava o požaru primljena je u 15,58 sati, a u 17,15 sati lokalizirao ga je 31 vatrogasac s osam vozila i dva kanadera.

(Hina) pp/xip ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara