POŽEGA: obljetnica posvete požeške katedrale

Požeška katedrala sv. Terezije Avilske, koja je i zaštitnica grada, danas je unošenjem relikvije te svetice, dara avilske biskupije proslavila 240. obljetnicu posvete, a misu je predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. L

"Relikvija Svete Terezije na učinkovit i stvaran način uspostavlja vezu i bratstvo između požeške i avilske crkve. To se zajedništvo gradi na temeljima nade u ujedinjenu Europu, kojoj pripadaju obje crkve unatoč kulturološkim, povijesnim i zemljopisnim razlikama", stoji u poruci avilskoga biskupa Jesusa Garcije Burille vjernicima požeške biskupije, koju je prenio njegov izaslanik, generalni vikar Fernando Gutierrez Santamaria.

"Kao kršćani trebamo surađivati da se ujedinjavanje europskog kontinenta ne svede samo na zemljopisnu i gospodarsku dimenziju, nego da se sastoji u usklađivanju vrijednosti koje trebaju naći svoj izraz u životu. Naše dvije crkve ujedinjene po svetoj Tereziji radosno danas proglašavaju nadu u zajednički projekt Europe", stoji u poruci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euharistijskim slavljem, u kojem su sudjelovali i biskupi susjednih biskupija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, danas su u požeškoj biskupiji proslavljeni i Srednjoeuropski katolički dan te 25. obljetnica pontifikata Pape Ivana Pavla II.

(Hina) vr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara