požega: sve veći broj prometnih nesreća i štete od kažnjivih djela

Na području požeškoslavonske Policijske uprave u prošlih je devet mjeseci u gotovo 900 prometnih nesreća, što je 23 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, stradalo 390 osoba, od kojih pet smrtno, 70 je teško i 315 lakše ozlijeđeno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PU.

Tako veliko povećanje broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba ponukalo je PU da, po riječima glasnogovornika Dalibora Bauera, ustroji posebnu skupinu za nadzor prometa koja će na prometnicama djelovati već od ponedjeljka, 13. listopada.

Ta će skupina nadzirati prekršitelje koji izazivaju nesreće nepoštivanjem brzine, alkoholiziranošću, oduzimanjem prednosti prolaska i nepropisnim pretjecanjem. Osim iz Požege u toj su skupini i službenici iz Pleternice i Pakraca te pripadnici interventne policijske postrojbe, kazao je Bauer. Podsjetio je da je u prometu u proteklih devet mjeseci stradalo 390 osoba, što je, na žalost, 43 posto više nego u prošlogodišnjem razdoblju. Kako je od 2300 sudionika u prometu 168 zatečeno za upravljačem u alkoholiziranu stanju, alkohol je uzrok svake pete nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz prometa je isključeno gotovo tisuću vozača i 250 vozila. Šteta nastala u nesrećama procjenjuje se na 5,9 milijuna kuna.

U spomenutu je razdoblju prijavljeno i 516 kažnjivih djela u kojima je, po procjeni, nanesena šteta od 9,6 milijuna kuna, koja je tri puta manja nego lani.

(Hina) vreb dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara