Poziv za predlaganje kandidata za znanstvene nagrade

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost raspisao je natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu ovogodišnjih državnih nagrada za znanost.

Prijedloge do 10. studenoga mogu poslati visoka učilišta, javni znanstveni instituti, HAZU i druge ovlaštene pravne osobe te skupine uglednih znanstvenih djelatnika.

Natječaj je danas objavljen na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a na adresu toga ministarstva - Zagreb, Trg hrvatskih velikana 6 - trebaju se do 10. studenoga i dostaviti prijedlozi s potpunom dokumentacijom.

Prijedlozi se podnose na obrascu koji sadrži upute o prilozima koje treba dostaviti, a obrasci se mogu pronaći na web adresi http://www.mzos.hr ili podići na porti MZOŠ-a. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Ministarstvu na telefonu (01) 45-69-055.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državne nagrade za znanost dodjeljuju se istaknutim znanstvenicima državljanima Republike Hrvatske sa svih područja znanosti za životno djelo, odnosno za cjelokupan znanstveno-istraživački rad koji predstavlja osobni doprinos u proširenju znanstvenih spoznaja i primjeni rezultata znanstvenoistraživačke djelatnosti.

Dodjeljuju se i državne godišnje nagrade za znanost te za popularizaciju i promidžbu znanosti, kao i godišnje nagrade znanstvenim novacima za sva znanstvena područja.

(Hina) xip ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara