Poznanici prijetio ručnom bombom, a potom se opirao uhićenju

DVOJICU muškaraca, od kojih je jedan noćas ručnom bombom prijetio poznanici i njezinom mladiću, a potom bombu aktivirao i bacio uz ogradu poduzeća "Jadran", uhitila je noćas u 1,45 sati interventna policija uz primjenu sile, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policiji se noćas telefonom javila žena koja je prijavila da njoj i mladiću s kojim živi ručnom bombom prijeti njihov 26-godišnji poznanik. No, osumnjičeni je svojim automobilom "opel astrom" otišao prije dolaska policajaca. I dok su policajci uzimali izjavu od žene odjeknula je eksplozija, pa su odmah pohitali u potragu za osumnjičenim i mjestom eksplozije.

Policijska ophodnja zaustavila je "opel astru" na križanju Botićeva trga i Supilove ulice, a u njoj su bili 27-godišnji vozač i 26-godišnji osumnjičenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U policiji kažu da su dvojica muškaraca pružila "pasivan otpor", pa su interventni policajci pri uhićenju morali primijeniti silu i vezati ih.

Očevidom i kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni nakon prijetnje ženi i njezinom mladiću iz automobila bacio ručnu bombu uz ogradu poduzeća "Jadran".

U policiji najavljuju da će protiv osumnjičenog, kojemu nije otkrila identitet, podnijeti kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari i zbog kaznenog djela prijetnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara