Prag: Ženski zbor zagrebačke IX. gimnazije osvojio brončanu nagradu

ZBOR zagrebačke IX. gimnazije s Trešnjevke osvojio je brončanu nagradu na međunarodnom natjecanju školskih i sveučilišnih zborova "Young 2003 Prague" u kategoriji ženskih zborova, kao jedini iz Hrvatske, izvijestila je danas ravnateljica Gimnazije Svea Bielen.

Na natjecanju u Pragu od 27. do 29. ožujka, priređenu u suradnji IFB Bohemia i Music Travel Agency, pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva, sudjelovali su zborovi iz Njemačke, Švedske, Madžarske, Češke, Engleske, Luxemburga i Hrvatske, a članovi zbora nisu smjeli biti mlađi od 12 i stariji od 26 godina.

Prve dvije nagrade osvojili su domaći zborovi.

Na natjecanju su se pjevale tri skladbe, od kojih je jedna po propisu bila češkog autora. Sve skladbe su se izvodile a capella, a ocjenjivala se tehnička izvedba i umjetnički dojam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbor zagrebačke IX. gimnazije, koji djeluje od 1998., izveo je skladbe "Veneček" autora Zdeneka Lukaša, "Loza u škripu" Nediljka Begića i "Tiridonda, mala bjonda" Ive Marinkovića.

Članice zbora su Zinaida Mujkanović, Tea Viljevac, Morana Jankolija, Lea Radolfi, Martina Rožman, Lara Gujić, Marija Magdalena Šoić, Anja Živković, Maja Kljaković i Nina Pargis, a zbor je predvodio prof. Ninoslav Šebestijan u pratnji prof. Tihane Urbić.

U nenatjecateljskom dijelu izvođene su hrvatske dalmatinske klapske popijevke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara