Praizvedba dviju jednočinka 20. siječnja u HNK

OPERA zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta izvest će 20. siječnja dvije jednočinke "Cavalleriju rusticanu" Pietra Mascagnija i "Pagliacci" Ruggiera Leoncavalla u režiji bugarskog opernog redatelja Plamena Kartaloffa i pod dirigentskim vodstvom Lorisa Voltolinija.

To je prva operna praizvedba 2006., istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare novi ravnatelj Opere Branko Mihanović.

O vrlo dobroj suradnji govorili su redatelj Kartaloff i talijanski tenor Gianfranco Cecchele koji će pjevati ulogu Cania u operi "Pagliacci".

Novinare su izvijestili o premijernoj podjeli uloga pa će u "Cavalleriji rusticani" 20. siječnja nastupiti Inge Heinl-Stančić (Santuzza), Francesco Anile (Turiddu), Neda Martić (Mama Lucia), Igor Hapač (Alfio) i Helena Lucić (Lola).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "Pagliacciu" će pjevati već spomenuti Gianfranco Cecchele (Canio), Adela Golac-Rilović (Nedda), Siniša Hapač (Tonio), Marko Cvetko (Beppe), Alen Ruško (Silvio).

Scenograf je Ivo Knezović, a kostomograf Leo Kulaš.

Na novinarski upit zašto je prekinuta suradnja s hrvatskom pjevačicom mezzosopranisticom Vlatkom Oršanić, intendantica Ana Lederer je odgovorila kako je to poslovna tajna između vodstva HNK i umjetnice i smatra da nije obvezna o tome govoriti na konferenciji za novinstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara