Praizvedbe u veljači u riječkom, zagrebačkom, splitskom i osječkom HNK

U nacionalnim kazališnim kućama u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku u veljači su na rasporedu praizvedbe triju baleta, po dviju opera i drama i jedan musical. L

Musical "Jalta Jalta" autora Milana Grgića i Alfia Kabilja HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci svojoj publici premijerno nudi 3. veljače. Za riječku praizvedbu musical će režirati bugarski redatelj Bojko Bogdanov, a otpjevat će ga i otplesati, uz ostale, Leonora Surian, Žanamari Lalić, Olivera Baljak, Davor Jureško, Galliano Pahor i drugi.

Riječki HNK 25. veljače u koreografskoj i redateljskoj obradi Staše Zurovca priređuje i balet "Marquezomanija" nadahnut djelima jednog od najvećih živućih pisaca i nobelovca Gabriela Garcie Marqueza.

Za 12. veljače Opera HNK u Zagrebu priređuje praizvedbu "Tristana i Izolde" Richarda Wagnera u režiji gosta iz Njemačke Jochena Zoernera Erba i pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.

U predstavi će nastupiti, uz ostale, Neven Belamarić, Ivan Gržanić, Ivanka Boljkovac, Martina Tomčić, Saša Ivaci, Damir Fatović i drugi.

Balet zagrebačke nacionalne kazališne kuće 26. veljače sprema i praizvedbu Silfida/La Sylphide Hermanna Severina Lovenskjolda. Bit će to prva izvedba "Silfide" na zagrebačkoj baletnoj pozornici i to u koreografiji Normana Dixona, a orkestrom će ravnati maestro Davor Krnjak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baletni ansambl splitskog HNK 11. veljače prikazat će "Don Quixotea" skladatelja Ludwiga Minkusa. Koreografiju za tu praizvedbu potpisuje Valentina Ganibalova, a orkestrom ravna Ivan Repušić.

Splitski HNK će 26. veljače publici ponuditi i praizvedbu suvremenoga čileanskog dramatičara Egona Wolffa "Cvijeće od papira" u redateljskoj obradBi Ivana Plazibata, s Andrijanom Vicković i Elvisom Bošnjakom u glavnim ulogama.

Već sljedećI dan, 27. veljače, opera splitskog HNK premijerno izvodi "Luisu Miller" Giuseppea Verdija u režiji Petra Selema i pod ravnanjem Ive Lipanovića. Uz ostale, operu će odigrati i otpjevati Ivica Čikeš, Branko Robinšak, Martina Tomčić, Paolo Coni, Ante Jerkunica i drugi.

Drama HNK u Osijeku 25. veljače publici nudi praizvedbu tragedije u tri čina "Vodena koka" Stanislawa Ignacya Witkiewicza u redateljskoj obradbi Damira Munitića, te s Davorom Panićem, Ivanom Glowatzkym, Nikšom Butijerom, Tatjanom Bertok-Zupković i drugima u naslovnim ulogama.

(Hina) xsdju ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara