Praljak: Očekujem optužnicu protiv mene za desetak dana

Umirovljeni general Slobodan Praljak, ratni načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO), izjavio je kako bi tijekom sljedećih desetak dana u Zagreb iz Den Haaga trebala biti poslana optužnica koja je protiv njega podignuta zbog ratnih zločina.

U izjavi koju je u nedjelju objavio sarajevski "Dnevni avaz" Praljak je kazao kako ima informaciju da će ga optužnica najvjerojatnije teretiti po osnovi zapovjedne odgovornosti u vrijeme kada je obnašao najviše vojne dužnosti u Bosni i Hercegovini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam informacije da su optužnice pripremljene i da je to gotova stvar. Početkom (sljedećeg) tjedna o tome ću biti i službeno informiran iz ministarstva pravosuđa Hrvatske", kazao je Praljak sarajevskom listu koji čitatelje podsjeća kako je ovaj umirovljeni general zapovjedao HVO-om kada je srušen Stari most u Mostaru.

Iako je bio pripravan potvrditi kako će nove optužnice osim u Zagreb stići i u Sarajevo, Praljak nije želio komentirati špekulacije prema kojima bi optužnica mogla biti podignuta i protiv Jadranka Prlića, generala Milivoja Petkovića, Brune Stojića i Valentina Ćorića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara