Pravaš Mirko Duspara novi gradonačelnik Slavonskog Broda

GRADSKO VIJEĆE Slavonskog Broda danas je konstituirano, dvadesetpet dana nakon izvanrednih izbora na kojima je pobijedila koalicija HSP-a, HSLS-a i HSS-a. Novi gradonačelnik Broda je Mirko Duspara iz Hrvatske stranke prava, objavile su službene stranice Gradskog poglavarstva.

Na prvoj je sjednici održanoj danas vladajuća koalicija iz koje dolazi deset gradskih vijećnika, uz tehničku potporu SDP-a, koji u ovom mandatu ima četiri vijećnika predložila je za predsjednika Gradskog vijeća Željka Račkog (SDP), a za zamjenike Miju Golubičića (HSP) i Zdenka Horvata (HSLS), čijoj su kandidaturi zatim jednoglasno dali podršku. SDO tako neće sudjelovati u izvršnoj vlasti, ali iz njihovih radova dolazi predsjednik Gradskog vijeća.

U drugoj je sjednici većinom glasova, njih četrnaest, za gradonačelnika Slavonskog Broda izabran Mirko Duspara i njegovi zamjenici s istim brojem glasova,  Vladimir Jerković i Olivera Maglić iz HSLS-a.

Oporbu u Slavonskom Brodu u ovom mandatu sačinjavat će šest vijećnika HDZ-a, po dva vijećnika iz HNS-a i HDSSB-a te po jedan vijećnik koalicije Akcije hrvatske republikanske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara