Prave paklene vrućine tek dolaze: U kolovozu nas čekaju temperature i do 40 stupnjeva u hladu

Prave paklene vrućine tek dolaze: U kolovozu nas čekaju temperature i do 40 stupnjeva u hladu

Foto: Vedran Tolić, 123rf

AKO vam je već sada dosta vrućina - nemamo dobre vijesti za vas. Ali, ako tek planirate godišnji odmor, onda stižu odlične vijesti. Naime, prema prognozi DHMZ-a, kolovoz će biti još topliji od srpnja, posebno njegova druga polovica.

Srpanj na donio je nekoliko toplinskih valova s temperaturama preko 35 stupnjeva, a slične temperature pratit će nas i u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednja mjesečna temperatura kretat će se oko prosjeka, ili će biti malo viša od prosjeka. Više temperature očekuju se u drugom, a pogotovo u trećem tjednu kolovoza - mogle bi se penjati i do 40 stupnjeva u hladu.

Količina kiše u kolovozu bit će oko višegodišnjeg prosjeka. Prvih dana kolovoza mjestimice i u Dalmaciji mogući su pljuskovi s grmljavinom, ali se u ostatku mjeseca ne očekuju veće količine padalina.

Iz DHMZ-a upozoravaju i na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje. Za danas je za jedan Dubrovnik oglašena velika opasnost od toplinskog udara, a sutra se opasnost širi i na Split. Na koppno pak stiže osvježenje, a temperature bi mogle pasti i za 15 stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara