Pravo na grad nastavlja borbu za Varšavsku: Pročelnik Davor Jelavić je nekompetentan

Pravo na grad nastavlja borbu za Varšavsku: Pročelnik Davor Jelavić je nekompetentan

Tekst: S.C.H.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

UDRUGA građana Pravo na grad postavila je danas pitanje je li pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo grada Zagreba Davor Jelavić nekompetentan za posao koji obavlja ili je pak previše zainteresiran za uspjeh spornog projekta Hoto grupe u Varšavskoj ulici, koji je pokrenuo val prosvjeda dijela građana za obranu pješačke zone u centru grada i zaustavljanje izgradnje projekta Cvjetni prolaz, koji financira Tomislav Hrvatinčić.

Naime, udruga Pravo na grad objavila je danas priopćenje u kojem  ističe kako je Davor Jelavić današnjim objavljivanjem novog rješenja za zauzimanje prometno-javne površine u Varšavskoj ulici sam sebi "skočio u usta" i demantirao svoje najave stare samo desetak dana. Pročelnik jelavić je, naime, 23. veljače ove godine u više medija izjavio da građevinsko poduzeće Tehnika unatoč rješenju Ministarstva od 22. veljače, a kojim se uvažavaju žalbe stanara Varšavske zbog za njih neprihvatljivog zauzimanja javno - prometne površine u pješačkom dijelu te ulice, može  nastaviti s tim radnjama, te da Grad Zagreb nije dužan izdati novo rješenje, koje bi stanarima Varšavske omogućilo ponovnu žalbu Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No već danas je pročelnik Jelavićr promijenio mišljenje i ipak izdao takvo rješenje, koje je u međuvremenu poslano stanarina Varšavske. Oni se na današnje rješenje mogu žaliti u roku od 15 dana, što drugim riječima znači da se zauzimanje javno - prometne površine odgađa za još dva tjedna.

Najavljene nove žalbe protiv Tomislava Horvatinčića

Predstavnik Udruge Pravo na grad Teodor Celakoski Indexu je potvrdio kako je i njihova udruga dobila spomenuti dokument, te da ga upravo pregledavaju zajedno sa pravnim savjetnicima kako bi ga precizno protumačili, zbog čega nije želio komentirati navedeno rješenje. No potvrdio nam je kako je u međuvremenu izašlo na vidjelo da je investitor Tomislav Horvatinčić lažno tvrdio da je isključivi vlasnik zgrade u Varšavskoj ulici na broju šest.

Celakoski tvrdi kako to nije točno, jer u istoj zgradi postoji još suvlasnika, koji su najavili da će se žaliti u drugostupanjskom postupku protiv najnovijeg rješenja kako bi do daljnjega zaustavi projekt Hoto grupe i radove na izgradnji podzemne garaže u Varšavskoj. A i Pravo na grad i Zelena akcija u narednih će dva tjedna nastaviti s prosvjedima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara