Pravobranitelj Malčić: najviše pritužaba na rad državnih tijela

Ured pučkog pravobranitelja zaprimi na godinu oko tisuću usmenih i dvije tisuće pismenih pritužaba hrvatskih građana, a iz Krapinskozagorske županije 15 20 koje se ponajviše odnose na rad središnjih državnih tijela, kazao je na konferenciji za novinare pučki pravobranitelj Jurica Malčić. L

Ocijenio je da stanje ljudskih prava u sjeverozapadnoj Hrvatskoj zadovoljava, za razliku od područja koja su bila zahvaćena ratom, iz kojih stiže najviše pritužaba.

Nakon sastanka sa županicom Vlastom Hubicki Malčić je novinarima rekao da treba popularizirati njegovo zanimanje, jer građani o radu pučkog pravobranitelja ne znaju dostatno, što svjedoči i činjenica da nakon njegova posjeta pojedinoj županiji poraste broj prijava iz tog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pučki pravobranitelj se osvrnuo i na teškoće sa smještajem tražitelja azila u Zagorju, naglasivši da građani imaju pravo reći što misle o tome da azilanti budu u njihovu mjestu.

Malčić će sutra, trećeg dana boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, posjetiti Pregradu i Hum na Sutli, u četvrtak Klanjec i Oroslavje, a u petak Zlatar i Donju Stubicu.

(Hina) xzkra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara