Pravosudnim policajcima pobjegao zatvorenik na štakama

Pravosudnim policajcima pobjegao zatvorenik na štakama

PRAVDA je ponekad spora i nedostižna. Da je tome tako, dokazuje slučaj pritvorenika splitskog zatvora na Bilicama, koji je, dok je sprovođen iz splitske Kliničke bolnice, uspio pobjeći djelatnicima Pravosudne policije.

Robert Radović (22) iz Sinja koji se nalazi u pritvoru od 24. prosinca prošle godine pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo teške krađe, iskoristio je odlazak na pregled u bolnicu specijalistu fizijatru za spektakularni bijeg. 

Vješti bjegunac je od prije nekoliko mjeseci imao ozljedu koljena za koju su se svi, a naročito dva policajca iz njegove pratnje, uvjerili da nije bila toliko teška koliko se činilo.

Nakon pregleda u bolnici, gdje mu je skinuta longeta, Radović je prilikom ulaska u vozilo, odlučio da je vrijeme da odbaci štake. Longeta koja ga je sputavala više nije bila problem, a štaka mu je na kraju služila tek da mahne policajcima.

"Radi se o mladoj osobi, koja je u dobrom fizičkom stanju. Pritvorenik je iskoristio gužvu i činjenicu što nije imao lisice." - kazao je za Index  upravitelj splitske kaznionice Zoran Raguzin.

Nakon što se iskoprcao iz gipsanog ovoja, vižljasti ranjenik je odbacio štaku, a kako je odlučio da ništa ne smije stati između njega i sprinterske dionice koju je naumio odraditi, putem je odgurnuo i policajca koji mu se ispriječio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je trka između eksplozivnog lupeža i dvojca koji je branio boje organa reda, pri čemu je posada u plavom držala tempo prvih 200-tinjak metara, nakon čega su ipak poklekli pred kondicijskom spremom i plućima sinjske uzdanice, koji boravak na Bilicama očigledno nije shvatio kao puko izležavanje. Očigledno je snivao za vrijeme blagdanskog uzništva trenutak kada će iskoristiti dobrotu zatvorskog sustava koji mu je omogućio blaži tretman i posjete doktoru.

Splitom već kruže ćakule kako policajci nisu mogli pratiti bjegunčev tempo zbog podmaklih godina, što upravitelj splitskog Sing-Singa odlučno demantira - "Ako su za vas 40-godišnjaci stariji ljudi, onda je bilo tako", ironično nam je odgovorio.

Policija je izdala nalog za izdavanje tjeralice, a Sinjanina - zatvorskog povratnika, osuđenog zbog više teških krađa, ovog puta od produljenog boravka u ćeliji neće spasiti ni longeta niti štake.

Načelnik Službe osiguranja u Upravi za zatvorski sustav Miroslav Mihoci izjavio je za Novu TV kako smatra da je riječ "o grubim propustima službenika Pravosudne policije" te da će biti primijenjene "najstrože mjere: stegovni postupak i udaljenje iz službe dok ne završi postupak", kazao je Mihoci.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara