Prebacivao ilegalce preko granice i pokušao ubiti policajca

POLICIJSKI službenici PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističku obradu na 48-godišnjakom kojeg se tereti da je pokušao ubiti policijskog službenika te protuzakonito prebacivao osobe preko državne granice, izvijestila je danas PU primorsko-goranska.

Jučer je oko 15,50 sati, u šumi na području Gornjeg Jelenja, ispod Platka, policijski službenik primijetio je 48-godišnjaka te mu je pristupio radi provjere identiteta. U trenutku kada mu se policajac legitimirao službenom značkom, 48-godišnjak je naglo izvadio pištolj kalibra 7,62 milimetara s metkom u cijevi i zatežući okidač usmjerio ga prema policajcu s namjerom da ga usmrti, navodi se u policijsko izvješću. Policajac je stoga nad 48-godišnjakom upotrijebio sredstva prisile.

Pretragom terena i šume u Gornjem Jelenju, u blizini mjesta napada na policajca, pronađeno je sedam albanskih državljana u dobi od 15 do 30 godina, koji su uz pomoć 48-godišnjaka pokušavali ilegalno prijeći državnu granicu sa Republikom Slovenijom. Očevidom je utvrđeno da je osumnjičenik ilegalno posjedovao i pištolj M-57.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim protiv 48-godišnjaka, kaznena će prijava redovnim putem biti podnesena i protiv dvojice hrvatskih državljana starosti 25 i 26 godina, koji su svojim automobilima sedmero Albanaca dovezli na područje Gornjega Jelenja.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara