Pred 2500 policajaca u centru Beogradu dovikivalo se "ustaše" i "fašisti"

STRAH beogradske policije koja je širom grada postavila oko 2500 pripadnika MUP-a pokazao se na koncu kao neosnovan budući da nije došlo do većih sukoba između pristalica antifašističkih i desničarskih udruga u centru glavnog grada Srbije.

Policija privela 34 osobe

Naime, u popodnevnim satima počeo je skup antifašista pod nazivom “Neće proći”, a desničari su istog dana imali prosvjede zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića. Kordon policajaca razdvajao je antifašiste od pristalica desničarskih udruga, pa osim osim kratkotrajnih verbalnih incidenata, nije došlo do fizičkog kontakta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme skupa antifašista, desničari su izvikivali parole poput: "Ustaše, ustaše" i "Mi volimo Srbiju". Pripadnici antifašističkog pokreta odgovarali su povicima "Fašisti, fašisti".

Novinare koji su pratili skup antifašista i desničara osiguravala je posebna jedinica MUP-a koja je na sebi imala oznaku "Press".  Na kraju skupa policija je izvijestila kako je privela 34 osobe, od kojih su 10 strani državljani i to jedan Francuz, Nijemac, četiri Rumunja kao i četiri državljanina BiH iz Republike Srpske.

M.M.
Foto:Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara