Pred očima nastavnika godinama maltretirao školske kolegice

"NAJSTRAŠNIJE je to što se svi ovi događaji zbivaju tijekom nastave, pred očima nastavnika. Upozorio sam njegove roditelje, a oni su obećali kako se to više neće dogoditi i sve su opravdali njegovom navodnom "hiperaktivnošću". - rekao je Jutarnjem listu otac desetogodišnje djevojčice T.M. koja je nakon posljednjeg napada hiperaktivnog dječaka D.V. na prsima zaradila hematome veličine desetak centimetara.

Dječak je nedavno u školi napao 10-godišnjakinju i izudarao ju po tijelu, a najteže je ozljede dobila na prsima na kojima ima velike tamne hematome.

Dječak, kako tvrdi P.M. - otac maltretirane djevojčice, već godinama maltretira njegovu kćer, a nedavni je incident treći napad s ozbiljnim ozljedama po tijelu desetogodišnjakinje. P.M. upozorava da dječak osim njegove kćeri, napada i druge djevojčice u razredu, pa je tako jednom prilikom žrtvi skoro slomio ruku, dok je u drugom slučaju jednoj djevojčici gurao olovku u oči.

Da apsurdnost situacije bude još veća, razrednica četvrtog razreda osječke OŠ Vijenac u kojem se događa višegodišnje zlostavljanje, ograđuje se od cijele priče, te kaže kako bi D.V. ocijenila kao "malo življe" dijete, a ne kao dječaka koji "namjerno radi pakosti".

Dječakovi roditelji pak kažu da su svjesni kako je njihovo dijete hiperaktivno, ali smatraju da su priče o njegovim napadima preuveličane.

"D.-ov problem je to što on nije svjestan svoje snage i toga da svojim ponašanjem može nekoga ozlijediti. Prije bih rekla da je šlampav i šeprtljav. Istina je da nam se nekoliko roditelja žalilo na njegovo ponašanje, no nakon razgovora s njim on bi mi uvijek rekao da mu je žao i da to nije namjerno učinio." - kaže dječakova majka Lj.V.

Tvrdi da u ponedjeljak s dječakom ide kod psihijatra na razgovor, te dodaje da su ju zbog napada kontaktirali iz ureda osječke policije, zbog čega su ona i dječakov otac zgranuti.

Zanimljivo da školska pedagoginja Vesna Vrbošić tvrdi kako osnovna škola Vijenac nije problematična, te kao potvrdu svojoj tvrdnji iznosi stav da je nekoliko puta razgovarala s dječakovim roditeljima koji su spremni na suradnju u rješavanju problema.

Bilo kako bilo, sve je više roditelja osječke škole Vijenac koji se žale na ponašanje D.V.-a, pa bi nadležne školske i socijalne službe trebale poduzeti odgovarajuće korake u sprječavanju širenja nasilja prije nego možda bude prekasno.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara