Pred očima nastavnika godinama maltretirao školske kolegice

Pred očima nastavnika godinama maltretirao školske kolegice
"NAJSTRAŠNIJE je to što se svi ovi događaji zbivaju tijekom nastave, pred očima nastavnika. Upozorio sam njegove roditelje, a oni su obećali kako se to više neće dogoditi i sve su opravdali njegovom navodnom "hiperaktivnošću". - rekao je Jutarnjem listu otac desetogodišnje djevojčice T.M. koja je nakon posljednjeg napada hiperaktivnog dječaka D.V. na prsima zaradila hematome veličine desetak centimetara.

Dječak je nedavno u školi napao 10-godišnjakinju i izudarao ju po tijelu, a najteže je ozljede dobila na prsima na kojima ima velike tamne hematome.

Dječak, kako tvrdi P.M. - otac maltretirane djevojčice, već godinama maltretira njegovu kćer, a nedavni je incident treći napad s ozbiljnim ozljedama po tijelu desetogodišnjakinje. P.M. upozorava da dječak osim njegove kćeri, napada i druge djevojčice u razredu, pa je tako jednom prilikom žrtvi skoro slomio ruku, dok je u drugom slučaju jednoj djevojčici gurao olovku u oči.

Da apsurdnost situacije bude još veća, razrednica četvrtog razreda osječke OŠ Vijenac u kojem se događa višegodišnje zlostavljanje, ograđuje se od cijele priče, te kaže kako bi D.V. ocijenila kao "malo življe" dijete, a ne kao dječaka koji "namjerno radi pakosti".

Dječakovi roditelji pak kažu da su svjesni kako je njihovo dijete hiperaktivno, ali smatraju da su priče o njegovim napadima preuveličane.

"D.-ov problem je to što on nije svjestan svoje snage i toga da svojim ponašanjem može nekoga ozlijediti. Prije bih rekla da je šlampav i šeprtljav. Istina je da nam se nekoliko roditelja žalilo na njegovo ponašanje, no nakon razgovora s njim on bi mi uvijek rekao da mu je žao i da to nije namjerno učinio." - kaže dječakova majka Lj.V.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da u ponedjeljak s dječakom ide kod psihijatra na razgovor, te dodaje da su ju zbog napada kontaktirali iz ureda osječke policije, zbog čega su ona i dječakov otac zgranuti.

Zanimljivo da školska pedagoginja Vesna Vrbošić tvrdi kako osnovna škola Vijenac nije problematična, te kao potvrdu svojoj tvrdnji iznosi stav da je nekoliko puta razgovarala s dječakovim roditeljima koji su spremni na suradnju u rješavanju problema.

Bilo kako bilo, sve je više roditelja osječke škole Vijenac koji se žale na ponašanje D.V.-a, pa bi nadležne školske i socijalne službe trebale poduzeti odgovarajuće korake u sprječavanju širenja nasilja prije nego možda bude prekasno.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara