Pred Vladom prosvjedovali radnici Suvenira iz Sirača

PEDESETAK radnika tvrtke Suvenir iz Sirača, koja zapošljava uglavnom invalidne osobe, prosvjedovalo je danas pred Vladom jer ne rade već mjesec dana, a tvrtka nema ni novca za plaće.

Predstavnike radnika primili su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i državna tajnica za rad Vera Babić te im obećali da će do kraja siječnja svim radnicima Suvenira biti osigurani novo zaposlenje i plaće.

Suvenir će nakon Nove godine najvjerojatnije poslovati kao novoosnovana pravna osoba, kako bi se omogućio nastavak rada te ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem, koja izrađuje proizvode od drva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nova ustanova bila bi u vlasništvu lokalne uprave, a poslovala bi uz financijsku potporu države. U njoj bi po mogućnosti trebalo zadržati svih 63 sada zaposlenih radnika, od kojih su 32 osobe s posebnim potrebama.

Radnici bi do kraja siječnja trebali primiti minimalnu plaću od 2.080 kuna, koja im nije isplaćena od početka studenog.

Po riječima ravnateljice Suvenira Sanje Bogdan - Pavlović, osnovni problem tvrtke je dug od dvadeset milijuna kuna prema raznim vjerovnicima, od čega se više od osam milijuna kuna odnosi na potraživanja radnika.

Bogdan - Pavlović ističe da bi novoosnovana ustanova mjesto na tržištu mogla pronaći u plasmanu proizvoda od punoga drva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara