Predan istražni zahtjev protiv krvnika obitelji Voschion

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo (ŽDO) u Puli podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Puli istražni zahtjev protiv 46-godišnjeg Damira Voschiona zbog osnovane sumnje da je 8. studenog počinio tri kaznena djela ubojstva i dva kaznena djela teškog ubojstva, doznaje se iz ŽDO-a u Puli.

Pulski je ubojica u četvrtak navečer čekićem zatukao svog 40-godišnjeg brata Deana i 70-godišnjeg oca Renata. Zatim je hicima iz revolvera usmrtio 36-godišnju šogoricu Natašu i dvoje nećaka, dvomjesečnog Maura i 7-godišnju Karlu.

ŽDO predlaže da se protiv Voschiona odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja peterostrukog ubojstva. Istražni sudac Vujić donio je i nalog da se pulskom ubojici, kojem danas oko 18 sati istječe 48-satno zadržavanje u pritvoru, pritvor dodatno produži za 72 sata. U tom razdoblju sudac će odlučiti o zahtjevu za provođenje istrage te o prijedlogu za donošenje odluke o pritvoru.

Voschion je jučer iz pulskog zatvora prevezen u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.
 
Petero tragično stradalih članova obitelji Voschion sutra će biti pokopano, a Grad Pula sutrašnji je dan proglasio Danom žalosti tijekom kojeg će na svim javnim zgradama na području Pule zastave biti spuštene na pola koplja. Također su u Puli otkazane sve zabavne priredbe.

I.K.
Foto: Barkun.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara